DataXL

Domeinnamen


  1.  
  2.  
  3.  
  4.  


Kies uw domeinnaamImage
Een goede domeinnaam moet aan enkele eisen voldoen. Ten eerste mag jouw domeinnaam niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden. Dit betekent dat je geen ongepaste domeinnaam mag registreren. Verder mag een domeinnaam enkel uit letters, cijfers en eventueel een liggend streepje bestaan. Andere leestekens zijn niet toegestaan.
Je mag helemaal zelf kiezen welke extensie jouw domeinnaam krijgt. Dit kan een .nl-extensie zijn, maar ook een .be-extensie, een .de-extensie of een .com-extensie. Vraag jezelf af op welke markt je je gaat richten, in het heden én in de toekomst. Ben je niet van plan je business de grens over te brengen? Dan heb je eigenlijk alleen een .nl-domeinnaam nodig. Je kunt andere extensies registreren om te voorkomen dat anderen dit doen, maar deze domeinnamen ga je waarschijnlijk niet zelf gebruiken.
De kosten van een domeinnaam verhuizing zijn afhankelijk van het soort extensie. Voor een .nl domeinnaam is verhuizen altijd gratis. Bij andere extensies zoals .com, .be en .de zijn de verhuiskosten gelijk aan de kosten van een nieuwe registratie. Wij bieden voor verhuizen, verlengen en nieuwe registratie altijd dezelfde vaste prijs aan.